Krijg nu €5 korting op ALLE hondenvoer! Klik hier.

Tips voor het kopen van een geschikte hondenmand

Uw hond is natuurlijk uw trouwste vriend. Deze font u uiteraard alleen het beste, zo ook de slaapplaats voor uw viervoeter. Een goede plaats om tot een goede nachtrust te komen. Het aanschaffen van een goede hondenmand is dan ook van groot beland. Maar hoe kiest u deze en wat is de juiste mand voor uw viervoeter? Wij geven u graag wat tips in deze blog! 

Slapende hond in mand hondenmand online kopen

De perfecte hondenmand kiezen

Tegenwoordig is er zoveel keus in hondenbedden, zo zijn er kussens, manden, donutbedden, ... Noem het maat op! In alle kleuren, vormen en maten kunt u tegenwoordig een hondenmand kopen. Bij het kopen van een hondenmand is het van belang op een aantal belangrijke punten te letten om zo de beste keuze voor uw hond te maken.

Een hondenmand koopt u om comfort en vertrouwen te geven aan uw trouwe viervoeter. Zo krijgt uw hond de lichamelijke en mentale rust welke hij nodig heeft. Een hond heeft daarnaast voldoende ruimte nodig om in een houding te kunnen slapen en het liefst op een heerlijk zachte ondergrond te kunnen liggen. Zo worden de spieren, gewrichten en botten van de hond ontlast.

Hondenmanden zijn gemaakt voor honden om zich terug te trekken om te ontsnappen van de drukte of wanneer ze toe zijn aan wat slaap. Hiermee voorkomt uw hond stress. Een grote en comfortabele hondenmand is dan vaak de voorkeur van ieders viervoeter, zodat ze zich heerlijk kunnen uitrekken, goed tot rust kunnen komen en helemaal klaar zijn voor de volgende speelpartij.

Hoopet Gewatteerde Ligzak voor Honden - Online op Hondenhoek.com
Hoopet™ Gewatteerde Ligzak voor HondenVerkrijgbaar vanaf € 27,95

Hoe een goede hondenmand te kiezen?

Hondenmanden zijn er in verschillende soorten, kleuren en maten. De hondenmanden kunnen enorm verschillen van vorm, grootte en materiaal. Het kiezen van een geschikte hondenmand voor uw viervoeter kan dan ook lastig zijn met het enorme aanbod. Maar hoe dan wél een makkelijkere keuze maken? Hiervoor hebben wij een aantal belangrijke punten voor u samengesteld.

1. Kijk goed naar het formaat van de hondenmand

Het formaat van de hondenmand moet goed zijn afgestemd op de grootte van uw hond. Houdt hierbij rekening dat over het algemeen reutjes wat groter zijn dan teefjes. Het is tevens ook belangrijk dat u een hondenmand kiest welke maat het beste bij het ras van uw hond past, het best rekening houdende met hoe groot de volwassen hond kan worden of reeds is. Daarnaast is het belangrijk om de binnenmaten van de hondenmanden goed op te meten en niet direct naar de maat welke weergegeven staat te kijken. Een maat S, M of L heeft immers betrekking op het totaalproduct en niet op de binnenmaat en verschillen per hondenmand, per gebruiksmateriaal en maat daar van toepassing.

Hierbij kunt u goed rekening houden met de volgende maattheorie:

  • Weegt uw hond tot 10kg? Neem dan een hondenmand met binnenmaat van minimaal 50cm
  • Weegt uw hond tot 20kg? Dan kunt u het beste een hondenmand van minimaal 70cm aanschaffen
  • Wanneer uw hond meer dan 35kg weegt, schaf dan een hondenmand van minimaal 90cm aan

Zo bent u verzekerd dat uw trouwe viervoeter voldoende ruimte heeft om eens lekker languit te kunnen gaan liggen.

2. Kijk naar de slaaphouding van uw hond

Bij het kiezen van de geschikte hondenmand voor uw viervoeter is het ook belangrijk om te kijken welke slaaphouding uw hond aanneemt. Sommige honden houden er namelijk van om opgerold te liggen, terwijl de andere liever languit ligt.

Voor honden welke het fijn vinden om opgerold te slapen, zijn ronde hondenmanden zoals een donutbed de perfecte keuze. Wanneer uw hond liever languit ligt, kunt u het beste kiezen voor een comfortabel hondenkussen. Kijk ook zeker naar de opstap van de hondenmand en zorg ervoor dat deze niet te hoog is. Zeker voor puppies en senior honden is het van uiterst belang dat ze niet teveel moeite moeten doen en hiermee spieren, gewrichten en botten beschadigen, alsook voor honden met korte poten is een lage instap belangrijk.

3. Kijk naar de gezondheid van uw hond

Heeft uw viervoeter last van gewrichtsklachten of is er artrose geconstateerd? Of wil u uw hond extra stevigheid en comfort bieden? Dan is een orthopedische hondenmand de perfecte oplossing voor uw hond. De vulling van orthopedische hondenmanden zorgen er namelijk voor dat de mand zich vormt naar het lichaam van uw hond en ontlast hiermee de gewrichten.

Deze orthopedische hondenmanden geven de gewrichten en de rug van uw hond extra ondersteuning, ideaal voor grotere honden of honden op leeftijd welke de extra steun goed kunnen gebruiken. Daarnaast zijn de buitenhoezen van orthopedische hondenmanden vaak voorzien van een zachte pluche welke voor extra comfort zorgen!

PETZZ Orthopedisch Kussen Deluxe - Hondenhoek - Hondenwinkel
PETZZ™ Orthopedisch Kussen DeluxeVerkrijgbaar vanaf € 34,95

Het kiezen van het juiste materiaal 

Naast de maten, zijn hondenmaten ook verkrijgbaar in veel verschillende soorten materiaal. De materialen van hondenmanden variëren van hart tot zacht en bieden ieder een eigen mate van comfort voor de hond. Het maken van de juiste keuze hangt af van de ondergrond waar uw hond liever op ligt. Juist een lekker zachte of toch liever wat stevig?

Heeft u een hond welke veel kwijlt of heerlijk graag zwemt? Dan is het verstandiger een waterafstotende hondenmand te kiezen dan een fluffy donutbed. Waterafstotende bedden nemen namelijk minder op en kunnen gemakkelijker worden schoongemaakt. Heeft u een hond in huis welke graag aan dingen bijt? Dan is het weer juist slimmer om een stof te kiezen welke minder gemakkelijk kapot te bijten valt.

PETZZ Crown Hondenbed Deluxe - Slapende Honden - Hondenhoek Winkel
PETZZ™ Crown Hondenbed DeluxeVerkrijgbaar vanaf € 41,95

Hondenbedden voor een puppy

Heeft u een puppy in huis of overweegt u op termijn een kleintje toe te voegen aan de viervoeterfamilie? Het kiezen van het perfecte hondenbed voor puppies is een tikkeltje anders. Zo kan u het beste kiezen voor knusse hondenmanden of kussens dan grote bedden. Puppies zoeken namelijk altijd bescherming op vertrouwde plekken. Het nadeel van hondenbedden voor puppies zoeken is toch wel dat ze na een paar maanden alweer toe zijn aan een nieuw bed. Het is dus slim niet direct voor de duurste te gaan.

Daarnaast is het ook slim om niet direct duur te gaan vanwege het feit dat uw puppy hondenmanden gaan slopen. Wanneer de tandjes doorkomen en ze tanden gaan wisselen gaan ze bijten. Kies daarom ook voor een hondenmand welke gemaakt is van een stevig materiaal welke tevens ook makkelijk afneembaar is wanneer uw hond in de mand geplast heeft.

PETZZ Hot Dog Bed - Hondenbedden kopen met korting - Hondenhoek.com
PETZZ™ Hot Dog BedVerkrijgbaar vanaf € 44,95

 [BRON]


Productsuggesties zijn onderhevig aan prijswijzigingen, varianten en kunnen uitverkocht zijn op het moment van uw bezoek.

Partager ce message:


Hondenhoek Blog Anny Shah De online winkel voor hond en baasje Nieuws

Maak kennis met Anny Shah

Anny Shah (36) is al 15 jaar gelukkig getrouwd, moeder van vier kinderen en drie honden. Haar leven draait één en al om honden én de perfecte service voor klanten. Anny is sinds eind 2019 eindverantwoordelijke voor onze klantenservice.

← Message plus ancienMessage plus récent →


Heeft u vragen? We staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen over onze producten, of hulp nodig bij bestellen? Neem contact met onze klantenservice op!

Wij zijn vandaag^ beschikbaar van 10:00 uur tot 16:00 uur.