Thuiswerken: Hersenwerk voor honden

Publié par Anny Shah le

We zitten veel meer thuis door de verplichtingen om thuis te werken, hierdoor spenderen we ook veel meer tijd samen met onze viervoeter. Houd jezelf en je viervoeter dan ook goed en actief bezig. Bij honden is het zo dat ze zich niet uitgedaagd voelen, ze zich gaan vervelen en minder loyaal kunnen worden. Zorg er dus altijd voor dat uw hond zich op zijn gemak voelt en doe er wat uitdagende spelletjes mee! 

Een hond heeft uitdaging nodig

U kunt zoveel met uw hond gaan wandelen als u wenst, maar als uw hond geen uitdaging in het leven is, zal uw hond zich gaan vervelen en blijft hij onrustig. Door  zijn hersenen aan het werk te zetten zal  uw hond ontspannen en tevreden worden. Wist u ook dat honden vaak eerder moe worden van een mentaal uitdagende puzzel dan van een lange wandeling?!

Lees verder onder de afbeelding.

Dewel anti vlooien teken halsband honden online kopen Hondenhoek

Een leuke manier om uw hond mentaal mee uit te dagen is om van de maaltijden een spelletje te maken. Wij hebben leuke en makkelijke manieren geselecteerd welke u eenvoudig in de dagelijkse routine kunt passen. Want normaal is etenstijd iets waar uw viervoeter enorm naar uitkijkt, maar zal binnen een minuut of een paar minuten weer voorbij zijn.

Wanneer er eten voor hen staat, zullen zij dit snel willen eten, zoals echt jagers. Tijd om uw hond meer stimulerende en creatieve manieren van eten aan te bieden! Dit is niet alleen leuk, maar uw hond krijgt er ook meer zelfvertrouwen van omdat hij obstakels leert te overwinnen.

Het dozenspel

Niet alleen katten vinden dozen leuk, honden zeker ook. En je kan er heel leuke dingen mee doen. Verzamel een aantal dozen en verstop koekjes of brokjes in de dozen. Deze manier gaat uw viervoeter zijn brein in combinatie met zijn zicht en reuk actief gebruiken en leert hij stapsgewijs hoe en waar het lekkers te vinden! Wanneer u pas net begint met deze opdracht, zorg er dan voor dat u de brokjes of koekjes op een makkelijke plek verstopt, hoe meer en hoe sneller uw hond deze kan vinden, hoe moeilijker u deze opdracht kunt maken.

Lees verder onder de afbeelding.

Schattig hondje in een doos afbeelding WOEF Hondenhoek

De Slow Feeder

Heeft uw hond een goed paar hersenen en werkt de dozenopdracht niet, maar eet uw hond wel de brokjes en snoepjes welke u geeft snel op? Probeer eens een Slow Feeder

Met een Slow Feeder maakt u deze gewone maaltijd een uitdaging. Door de puzzel aan de binnenzijde van de bak doet uw hond langer over zijn eten en kan schrokken voorkomen worden. Slow Feeders zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en moeilijkheidsgraden, en perfect geschikt gevonden voor grote en kleine viervoeters! 

De Snuffelmat

Naast deze opties zijn er ook nog producten met een leuk voorkomen, zoals de Snuffelmat!

Deze matten zijn ideaal voor de actieve hond of pup die graag rondsnuffelen en nieuwe dingen ontdekken. Laat ze zelf hun lievelingsbrokjes of snoepjes vinden door flapjes te openen terwijl het hun brein traint en ze in beweging blijven. Leuk voor als u in huis bent, maar ook voor als u weg bent zodat uw hond zich kan vermaken met het zoeken van het voer. Deze oefeningen helpen ook met het reduceren van stress en helpen uw hond ook meer te ontspannen.

Lees verder onder de afbeelding.

Puppy lief tapijt snoepjes kopen online WOEF Hondenhoek

Snoepjes in de handdoek

Heeft u nog oude handdoeken of lappen stof in huis liggen? Ze zijn een ideaal middel om uw hond bezig te houden en actief breinwerk te laten doen. 

Strooi snoepjes of brokjes op de handdoek en rol deze op. Om het, zeker in het begin, makkelijker te maken, moet u er voor zorgen dat de handdoek op een stroeve ondergrond ligt, denk bijvoorbeeld aan een anti-slipmat of een tapijt. Het wegschuiven van de handdoek kan slecht zijn voor de gewrichten en zorgt ook voor de nodige frustraties bij uw viervoeter. Sommige honden vinden dit in het begin erg moeilijk. Begeleid je hond hierbij en prijs hem uitbundig als het hem lukt een snoepje te vinden!

Wij wensen u en uw viervoeter veel plezier en succes met deze activiteiten! 

Fleece dekentjes online kopen zacht deken WOEF Hondenhoek


Partager ce message


Maak kennis met Anny Shah

Hondenhoek Blog Anny Shah De online winkel voor hond en baasje Nieuws

Rian (54) is werkzaam bij Hondenhoek.com sinds 2021 en is expert in blog- en nieuwsitems schrijven voor de online hondenwinkel. In haar vrije tijd danst ze graag de tango en is vaak te vinden op haar plezierboot in Goes, Nederland.

Meer posts geschreven door Rian← Message plus ancien Message plus récent →

Populaire posts

Alle posts

Heeft u vragen? We staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen over onze producten, of hulp nodig bij bestellen? Neem contact met ons op! We staan iedere werkdag, vrijdagmiddag én zaterdagochtend klaar voor u!

Team Support Slaaphoek Klantenservice voor vragen bij dekbedden kopen!

Wij zijn vandaag beschikbaar van 12:30 uur tot 16:30 uur