Thuiswerken: Hersenwerk voor honden

We zitten veel meer thuis door de verplichtingen om thuis te werken, hierdoor spenderen we ook veel meer tijd samen met onze viervoeter. Houd jezelf en je viervoeter dan ook goed en actief bezig. Bij honden is het zo dat ze zich niet uitgedaagd voelen, ze zich gaan vervelen en minder loyaal kunnen worden. Zorg er dus altijd voor dat uw hond zich op zijn gemak voelt en doe er wat uitdagende spelletjes mee! 

Hersenwerk actief Corona thuiswerken hond hondenwinkel WOEF Blog Hondenhoek

Een hond heeft uitdaging nodig

U kunt zoveel met uw hond gaan wandelen als u wenst, maar als uw hond geen uitdaging in het leven is, zal uw hond zich gaan vervelen en blijft hij onrustig. Door  zijn hersenen aan het werk te zetten zal  uw hond ontspannen en tevreden worden. Wist u ook dat honden vaak eerder moe worden van een mentaal uitdagende puzzel dan van een lange wandeling?!

Een leuke manier om uw hond mentaal mee uit te dagen is om van de maaltijden een spelletje te maken. Wij hebben leuke en makkelijke manieren geselecteerd welke u eenvoudig in de dagelijkse routine kunt passen. Want normaal is etenstijd iets waar uw viervoeter enorm naar uitkijkt, maar zal binnen een minuut of een paar minuten weer voorbij zijn.

Wanneer er eten voor hen staat, zullen zij dit snel willen eten, zoals echt jagers. Tijd om uw hond meer stimulerende en creatieve manieren van eten aan te bieden! Dit is niet alleen leuk, maar uw hond krijgt er ook meer zelfvertrouwen van omdat hij obstakels leert te overwinnen.

IQ Speelbord met Snoepjes - Train uw Hond - WOEF Boetiek Hondenwinkel
IQ Speelbord met SnoepjesVerkrijgbaar vanaf € 23,95

Het dozenspel

Niet alleen katten vinden dozen leuk, honden zeker ook. En je kan er heel leuke dingen mee doen. Verzamel een aantal dozen en verstop koekjes of brokjes in de dozen. Deze manier gaat uw viervoeter zijn brein in combinatie met zijn zicht en reuk actief gebruiken en leert hij stapsgewijs hoe en waar het lekkers te vinden! Wanneer u pas net begint met deze opdracht, zorg er dan voor dat u de brokjes of koekjes op een makkelijke plek verstopt, hoe meer en hoe sneller uw hond deze kan vinden, hoe moeilijker u deze opdracht kunt maken.

De Slow Feeder

Heeft uw hond een goed paar hersenen en werkt de dozenopdracht niet, maar eet uw hond wel de brokjes en snoepjes welke u geeft snel op? Probeer eens een Slow Feeder

Met een Slow Feeder maakt u deze gewone maaltijd een uitdaging. Door de puzzel aan de binnenzijde van de bak doet uw hond langer over zijn eten en kan schrokken voorkomen worden. Slow Feeders zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en moeilijkheidsgraden, en perfect geschikt gevonden voor grote en kleine viervoeters! 

PETZZ Diamant Anti-Schrok Voederbak - Heerlijk Eten - Hondenhoek
PETZZ™ Diamant Anti-Schrok VoederbakVerkrijgbaar vanaf € 19,95

De Snuffelmat

Naast deze opties zijn er ook nog producten met een leuk voorkomen, zoals de Snuffelmat!

Deze matten zijn ideaal voor de actieve hond of pup die graag rondsnuffelen en nieuwe dingen ontdekken. Laat ze zelf hun lievelingsbrokjes of snoepjes vinden door flapjes te openen terwijl het hun brein traint en ze in beweging blijven. Leuk voor als u in huis bent, maar ook voor als u weg bent zodat uw hond zich kan vermaken met het zoeken van het voer. Deze oefeningen helpen ook met het reduceren van stress en helpen uw hond ook meer te ontspannen.

Snoepjes in de handdoek

Heeft u nog oude handdoeken of lappen stof in huis liggen? Ze zijn een ideaal middel om uw hond bezig te houden en actief breinwerk te laten doen. 

Strooi snoepjes of brokjes op de handdoek en rol deze op. Om het, zeker in het begin, makkelijker te maken, moet u er voor zorgen dat de handdoek op een stroeve ondergrond ligt, denk bijvoorbeeld aan een anti-slipmat of een tapijt. Het wegschuiven van de handdoek kan slecht zijn voor de gewrichten en zorgt ook voor de nodige frustraties bij uw viervoeter. Sommige honden vinden dit in het begin erg moeilijk. Begeleid je hond hierbij en prijs hem uitbundig als het hem lukt een snoepje te vinden!

Wij wensen u en uw viervoeter veel plezier en succes met deze activiteiten! 

Snuffel Speelmat
Snuffel SpeelmatVerkrijgbaar vanaf € 24,95

Productsuggesties zijn onderhevig aan prijswijzigingen, varianten en kunnen uitverkocht zijn op het moment van uw bezoek.

Partager ce message:


Hondenhoek Blog Anny Shah De online winkel voor hond en baasje Nieuws

Maak kennis met Anny Shah

Anny Shah (36) is al 15 jaar gelukkig getrouwd, moeder van vier kinderen en drie honden. Haar leven draait één en al om honden én de perfecte service voor klanten. Anny is sinds eind 2019 eindverantwoordelijke voor onze klantenservice.

← Message plus ancienMessage plus récent →


Heeft u vragen? We staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen over onze producten, of hulp nodig bij bestellen? Neem contact met onze klantenservice op!

Wij zijn vandaag^ beschikbaar van 10:00 uur tot 16:00 uur.