De beste nagelknipper voor uw hond: Bestaat dat?

U bent het waarschijnlijk wel met ons eens wanneer wij zeggen dat de gezondheid van uw trouwe viervoeter één van de belangrijkste dingen is. Veel hondeneigenaars staan er echter niet bij stil dat het bijhouden van de nagels ook een topprioriteit is bij de gezondheid van uw hond. Velen wachten tot een bezoek aan de dierenarts of negeren dit toch wel urgente probleem. Wij helpen u graag op weg met de zoektocht naar een goede nagelknipper.

Honden nagelknipper gezondheid kopen online woef boetiek

Wanneer zijn de nagels van mijn hond te lang?

Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden en controleren als hondeneigenaar. Wanneer uw hond rechtop staat, mogen de nagels de grond niet aanraken. Doen ze dit toch, ontstaat er teveel druk op de voet en gaan de tenen omhoog staan. Dit kan leiden tot het ingroeien van de nagels, afscheuren of erger nog, ernstige ontstekingen aan de nagel. Controleer dit dus het best op maandelijkse basis.

Welke nagelknipper is het beste?

Dit hangt uiteraard af van persoonlijke ervaringen, echter raden wij traditionele nagelknippers of scharen af. Dit omdat deze gemakkelijker de nagels te kort knippen, hierover later meer. Het beste is om een elektrische nagelknipper met kap te gebruiken. Hiermee is het vrijwel onmogelijk de nagel te kort te knippen en het is ook een stuk aangenamer voor zowel uzelf als uw viervoeter.

Elektrische Nagelknipper - Knip de Nagels van uw Hond - WOEF Boetiek
Elektrische NagelknipperVerkrijgbaar vanaf € 14,95

Hoe weet ik dat ik niet te ver knip?

Zie voor u begint of uw hond lichtgekleurde of zwarte nagels heeft. Dit maakt het proces gemakkelijker. Wanneer uw hond lichtgekleurde nagels heeft, mag u nooit in het roze gedeelte van de nagel knippen. Hier lopen namelijk de bloedvaten. Wanneer uw hond zwarte nagels heeft, is het ietwat ingewikkelder daar het niet te zien is waar de bloedvaten lopen. In dit geval kunt u het beste voorzichtig wat druk uitoefenen op de nagel. Trekt uw hond de poot terug, zit u te hoog. Probeer het nogmaals maar wat lager op de nagel.

Wat als ik per ongeluk te ver knip?

Wanneer u per ongeluk te ver in de nagel van uw hond knipt, gaat de nagel zeer waarschijnlijk bloeden. Net als bij een mens is het niet extreem gevaarlijk, maar wel pijnlijk voor de hond. Het bloeden stopt meestal vanzelf, maar bescherm het tegen vuil van de grond. Dit kan ontstekingen veroorzaken. Het bloeden kunt u op natuurlijke wijze laten stoppen, of met aluin. Dit product kunt u bij de meeste drogisterijen of apotheken kopen.

Hoe maak ik nagels knippen plezieriger?

Voor verschillende honden is het knippen van de nagels meestal niet enorm prettig. Probeer het een leukere ervaring te maken en houd wat snoepjes of koekjes bij de hand. Zo geeft u uw hond wat extra afleiding terwijl de nagels geknipt worden. Onze tip voor de voorpoten te knippen is dit in zittende stand, wanneer u de achterpoten wenst te knippen doet u dit het best wanneer uw hond plat ligt op de zij. 

Lukt dit alsnog niet? Ga uw hond niet forceren en neem het best contact op met uw dierenarts.


Productsuggesties zijn onderhevig aan prijswijzigingen, varianten en kunnen uitverkocht zijn op het moment van uw bezoek.

Partager ce message:


Hondenhoek Blog Niek Uitenbos De online winkel voor hond en baasje Nieuws

Maak kennis met Niek Uitenbos

Niek Uitenbos (37) is een gedreven man. Samen met zijn voormalig levenspartner Vaya Simons zette hij in 2014 de webwinkel op, en hedendaags voert hij het werk nog altijd met dezelfde passie uit, vandaag de dag vanuit het prachtige Wallonië (België).

← Message plus ancienMessage plus récent →


Heeft u vragen? We staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen over onze producten, of hulp nodig bij bestellen? Neem contact met onze klantenservice op!

Wij zijn vandaag^ beschikbaar van 10:00 uur tot 16:00 uur.