Middelkerke pakt uit met hondenstrand

De Belgische kustplaats Middelkerke heeft een uniek primeur te pakken, zij hebben een, door strandredders bewaakte zwemzone, vrijgesteld voor honden! Een echt hondenstrand aan de Belgische kust. Het stuk strand speciaal voor viervoeters bevindt zich op nog geen 3 uur van het Nederlandse Rotterdam en op 1,5 uur van Antwerpen! Ideaal voor een trip naar het strand, komende zomer.

Hondenstrand Middelkerke België Strand Honden

Een echt hondenstrand in België 

Het stuk strand bevindt zich tussen Westende en Lombardsijde aan strandpost ‘Crystal Palace’. Het is het laatste bewaakte zone van Middelkerke. “Het is een extra toeristische waarde voor onze gemeente. De honden moeten wel aan de leiband blijven en de baasjes moeten de uitwerpselen van hun hondjes opruimen”, zegt Toerisme bestuurder Tom Dedecker.

De gemeente Middelkerke zag vorige zomer nog maar weinig badgasten op het bewaakte strand. Hondeneigenaars liepen een klein stuk verder naar het onbewaakte strand, grenzend aan dit stuk strand. Daarom is besloten het stuk strand in te richten waar honden welkom zijn. Daarnaast mogen de honden er ook nog zwemmen! Een unicum voor de gemeente Middelkerke. 

PETZZ Slimme Waterfles - Handig op Reis - Hondenhoek Online Honden
PETZZ™ Smart WaterflesVerkrijgbaar vanaf € 24,95

Honden moeten aan de riem blijven

Alle honden welke het strand in Middelkerke betreden zijn welkom, maar moeten wel aan de leiband blijven. Daarnaast wordt er ook gerekend op het gezonde verstand van de baasjes, want de baasjes dienen wel altijd de hondendrollen op te ruimen voor vertrek. Wie dit niet doet, kan rekenen op een boete. 

De reddingsdienst van het strand zijn ook voorzien op de aanwezigheid van de honden, zo legt Tom Dedecker uit. “Ze hebben een extra opleiding gekregen van een hondentrainer over omgang met honden en ook over wat ze moeten doen bij een hondenbeet. Er komt bovendien een extra EHBO-post op het desbetreffende strand”.


Productsuggesties zijn onderhevig aan prijswijzigingen, varianten en kunnen uitverkocht zijn op het moment van uw bezoek.

Partager ce message:


Hondenhoek Blog Niek Uitenbos De online winkel voor hond en baasje Nieuws

Maak kennis met Niek Uitenbos

Niek Uitenbos (37) is een gedreven man. Samen met zijn voormalig levenspartner Vaya Simons zette hij in 2014 de webwinkel op, en hedendaags voert hij het werk nog altijd met dezelfde passie uit, vandaag de dag vanuit het prachtige Wallonië (België).

← Message plus ancienMessage plus récent →


Heeft u vragen? We staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen over onze producten, of hulp nodig bij bestellen? Neem contact met onze klantenservice op!

Wij zijn vandaag^ beschikbaar van 10:00 uur tot 16:00 uur.