Honden en Auto's: Nú weten we waarom

Honden zijn vaak in series, films en op foto te zien met hun kop uit het raam. Helemaal blij met de oren flapperend in de wind om zich heen aan het kijken. Recentelijk onderzoek toont waarom honden zo blij worden van hun kop uit het raam te steken, maar let wel op, het kan gezondheidsschade met zich brengen...

Bulldog Raam Auto Reizen Gezondheid Blog Online

In recentelijk wetenschappelijk onderzoek blijkt dat honden blij worden van hun kop uit het raam te steken tijdens het autorijden omdat het reukvermogen veel sterker ontwikkeld is dan die van ons. Een hondenneus bevat honderden miljoenen geurreceptoren, terwijl het menselijk neus het moet doen met slechts 5 miljoen. Honden hebben daarnaast twee doorgangen in de neus, één voor de ademhaling en één voor de reukzintuigen. Bovendien is het hersengedeelte dat zich met geuren bezighoudt bij honden ruim 40 keer groter dan bij de mens!

De hond ruikt alle geuren

Het spreekt vrij voor zich dat de reukzin van de hond enorm belangrijk is. Door hun kop uit het raam te steken tijdens de rit, krijgt de hond toegang tot een oneindige wereld aan geuren! Ze ruiken niet alleen alle hondjes in de straat, maar ook tegen welke boom er reeds geplast is. Volgens Amerikaanse gedragsexpert Jennifer Cattet is het vergelijkbaar met onze TV-lijk gewoonte. 

Gevaar in een klein hoekje

Naast alle geuren, zou er ook nog een andere reden zijn waarom een hond graag uit het raampje hangt. Namelijk om te zien waar ze naartoe gaan, zal het het park zijn of toch de dierenarts?! Of zou het de wind door het haar zijn waar ze zo dol op zijn? Één ding is zeker, een autorit met kop uit het raam komt niet zonder gevaren, zo is een permanente schade aan de ogen zeker niet uit te sluiten... Misschien toch maar het raampje gelosten houden!

Woef Online Hondenwinkel Kopen Producten Korting Gratis

[Bron]


Partager ce message:


Hondenhoek Blog Anny Shah De online winkel voor hond en baasje Nieuws

Maak kennis met Anny Shah

Rian (54) is werkzaam bij Hondenhoek.com sinds 2021 en is expert in blog- en nieuwsitems schrijven voor de online hondenwinkel. In haar vrije tijd danst ze graag de tango en is vaak te vinden op haar plezierboot in Goes, Nederland.

← Message plus ancienMessage plus récent →


Heeft u vragen? We staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen over onze producten, of hulp nodig bij bestellen? Neem contact met onze klantenservice op!

Wij zijn vandaag^ beschikbaar van 09:30 uur tot 16:30 uur.