Hoeveel beweging heeft mijn hond nodig?

Publié par Anny Shah le

Zowel bij puppy's als bij volwassen viervoeters is het belangrijk om na te denken over de hoeveelheid beweging welke uw hond op dagelijkse basis nodig heeft. Niemand kent uw hond beter dan u, maar vraagt u zich genoeg af hoeveel beweging uw hond eigenlijk krijgt? Wij geven u graag een paar tips om hier extra rekening mee te houden en de gezondheid van uw hond optimaal te houden!

Bewegingsbehoeften van uw hond

Om te beginnen speelt het ras van uw hond een grote tol, verschillende rassen hebben verschillende energieniveaus en hiermee ook verschillende bewegingsbehoeften. Daarnaast hangt de hoeveelheid lichaamsbeweging welke uw hond nodig heeft ook af van de leeftijd, gewicht en gezondheidstoestand. Honden worden naar mate ze ouder worden rustiger, en wanneer er gezondheidskwalen zijn, zal uw viervoeter ook niet meer bewegen zoals vroeger.

Hoeveel beweging heeft mijn hond nodig? - Alles over honden - Hondenhoek.com de online winkel voor hond en baasje

Als eerste is het belangrijk om na te gaan hoeveel beweging voor uw hond voldoende is, u kunt dit goed controleren door hoe uw hond zich gedraagt als u thuiskomt na een wandeling. Is uw viervoeter rustiger en tevreden, en later weer enthousiast voor een volgende wandeling? Dan zit dit wel goed, dat is het perfecte scenario.

Hoe vaak moet mijn hond bewegen?

Een antwoord op deze vraag geven, hangt af van een aantal factoren. Sowieso is weinig beweging voor een hond niet gewenst. Honden zijn speelse dieren en brengen graag tijd door in de buitenlucht, in combinatie met wandelen, verkennen, rennen en zwemmen. Regelmatige beweging zorgt er dan ook voor dat uw hond fit en gezond, en tegelijkertijd gelukkig, blijft.

Daarnaast hebben de leeftijd en gezondheidstoestand van uw hond de prioriteit wanneer het gaat om aandachtspunten om de hoeveelheid beweging te bepalen. Jonge honden en grote hondenrassen kunnen er namelijk baat bij hebben om meer dan twee keer per dag actief te zijn, terwijl kleinere rassen en oudere honden soms al genoeg hebben aan een korte wandeling in de ochtend en avond.

Hoe vaak u uw hond kunt uitlaten, hangt natuurlijk ook samen met uw eigen dagelijkse routines. Even met mooi en sterk speelgoed spelen in de tuin kan ook al voor extra beweging en vermaak zorgen. Regelmatig en op een leuke manier beweging zoeken helpt uw hond ook in goede conditie te houden.

Hoeveel beweging heeft mijn hond nodig? - Alles over honden - Hondenhoek.com de online winkel voor hond en baasje

Zoek activiteiten leuk voor hond én baasje

Om uw hond te laten bewegen is het belangrijk dat uw viervoeter de activiteit leuk vindt, maar natuurlijk moet uzelf het ook leuk vinden en de tijd hiervoor hebben. Graag geven wij u wat alternatieven voor lange wandelingen.

Zo kunt u spelletjes samen met uw hond doen, in huis of in de tuin. Deze manier kan uw viervoeter verschillende geuren ontdekken en in de tussentijd veel bewegen. Een bal apporteren in het park of op het strand kan een intensieve work-out voor uzelf en uw hond zijn. Een handig hulpmiddel hierbij is een ballenwerper of tennisracket, hiermee kunt u de bal nóg verder laten gaan, enorm handig bij honden met veel energie!

Wanneer uw hond het leuk vindt om met andere honden te spelen, spreek dan zo nu en dan af met andere hondeneigenaren, ga naar een speciaal hondenstrand of meld u aan bij hondenuitlaatgroepen, dit zijn uitstekende gelegenheden voor sociaal contact, zowel tussen honden als baasjes.

Hoeveel beweging heeft mijn hond nodig? - Alles over honden - Hondenhoek.com de online winkel voor hond en baasje

Binnenspeelgoed voor honden

Soms is een wandeling even geen optie, wanneer het enorm slecht weer is of u met ziekte kampt. Of wanneer u geen tuin heeft om in rond te rennen met uw viervoeter. En toch wilt u uw hond voldoende lichaamsbeweging geven, voor de gezondheid en het welzijn van uw huisdier. Wat kunt u dan doen in deze situaties?

Er zijn voldoende speeltjes voor binnen te koop, van actieve speeltjes tot speeltjes met geur en smaak. Maar ook kunt u ouderwets verstoppertje spelen, veel honden vinden dit, net als kleine kinderen, helemaal dol op zijn! Verstop een favoriet speeltje, of uzelf, om de hersenen en zintuigen van uw hond te prikkelen, zélf op rustige dagen!

Naast speelgoed, kunt u ook een beloning verstoppen. Gebruik hiervoor bij voorkeur brokjes van de droogvoeding en trek deze af van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Stuur uw vraag in

Heeft u een vraag over uw viervoeter, het gedrag van uw hond of een vraag met betrekking tot hygiëne en verzorging van honden? Stel uw vraag in het online formulier en wellicht beantwoorden wij deze!

Hoeveel beweging heeft mijn hond nodig? - Alles over honden - Hondenhoek.com de online winkel voor hond en baasje

[Bron] 


Partager ce message


Maak kennis met Anny Shah

Hondenhoek Blog Anny Shah De online winkel voor hond en baasje Nieuws

Anny Shah (36) is al 15 jaar gelukkig getrouwd, moeder van vier kinderen en drie honden. Haar leven draait één en al om honden én de perfecte service voor klanten. Anny is sinds eind 2019 eindverantwoordelijke voor onze klantenservice.

Meer posts geschreven door Anny← Message plus ancien Message plus récent →

Populaire posts

Alle posts

Heeft u vragen? We staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen over onze producten, of hulp nodig bij bestellen? Neem contact met ons op! We staan iedere werkdag, vrijdagmiddag én zaterdagochtend klaar voor u!

Team Support Slaaphoek Klantenservice voor vragen bij dekbedden kopen!

Wij zijn vandaag beschikbaar van 09:30 uur tot 16:30 uur