4 Tips voor de perfecte Hondennaam

Neemt u binnenkort een hondje in huis? Dan is een goede naam zoeken vaak frustrerend en neemt veel energie in beslag. Het moet immers een makkelijke naam zijn, maar tegelijkertijd passen bij de puppy. Graag geven wij u vandaag vier tips om eenvoudig tot een naam te komen!

5 Tips voor een goede Hondennaam - Puppy's en meer - Hondenhoek Blog

De zoektocht naar een hondennaam

Er zijn tientallen als niet honderden boeken met namen, betekenissen en blogs online met dé perfecte hondennaam. Maar hoe kiest u nu eigenlijk écht dé perfecte naam voor uw puppy? Het moet immers een makkelijke naam zijn, niet te lang maar ook bij het ras en karakter van de hond passen. Wanneer u de volgende vier punten in gedachten houdt, moet het kiezen van een naam een stuk gemakkelijker worden!

1. Korte namen zijn beter

An-Sofie of Alexander zijn wellicht mooie namen, maar voor honden te lang. Houd rekening dat een naam niet langer dan twee lettergrepen moet zijn. Het is niet voor niets dat Luna en Max al een tijd in de top 10 van populaire hondennamen staan. Naast dat namen met maximaal twee lettergrepen makkelijk roepen zijn, zijn ze ook goed herkenbaar voor viervoeters! 

KONG Honden speelgoed extreem sterk
KONG® Puppy SnoepbalVerkrijgbaar vanaf € 22,95

2. Kies geen naam dat op een commando lijkt

Let goed op dat de gekozen naam niet teveel op een commando lijkt. Zo kan het verwarrend zijn voor honden als ze bijvoorbeeld de naam Tom krijgen, gezien het veel op "Kom" lijkt. Zorg dus voor een unieke naam, maar tegelijkertijd een naam welke niet in conflict komt met mogelijke commando's. Inspiratie nodig? Bekijk nu de top 10 met meest populaire hondennamen van 2022! 

3. Ga voor een onderscheidende naam

Wanneer u een naam kiest, is het wellicht handig om een onderscheidende naam te kiezen. Een naam welke u niet meermaals op straat hoort, mar een naam welke past bij uw hond, maar ook niet veelvoorkomend is. Heeft u extra inspiratie nodig? Bekijk nu de top 10 met meest populaire hondennamen van 2022! 

4. Inspiratie uit films, muziek, series, ...

Kijkt u graag TV? Een bepaalde serie of film met een acteur/actrice welke u graag ziet? Of wellicht een band of artiest waar u graag naar luistert? Neem inspiratie uit deze bronnen! Wellicht kunt u hier een perfecte naam voor uw toekomstige viervoeter vinden.

Graanvrij - Super Premium Puppy Zalm & Aardappel - Hondenhoek
Graanvrij - Super Premium Puppy Zalm & AardappelVerkrijgbaar vanaf € 37,95

Productsuggesties zijn onderhevig aan prijswijzigingen, varianten en kunnen uitverkocht zijn op het moment van uw bezoek.

Partager ce message:


Hondenhoek Blog Rian de Boer De online winkel voor hond en baasje Nieuws

Maak kennis met Rian de Boer

Rian (54) is werkzaam bij Hondenhoek.com sinds 2021 en is expert in blog- en nieuwsitems schrijven voor de online hondenwinkel. In haar vrije tijd danst ze graag de tango en is vaak te vinden op haar plezierboot in Goes, Nederland.

← Message plus ancienMessage plus récent →


Heeft u vragen? We staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen over onze producten, of hulp nodig bij bestellen? Neem contact met onze klantenservice op!

Wij zijn vandaag^ beschikbaar van 10:00 uur tot 16:00 uur.