Wat te doen als het te warm wordt voor uw hond?

Geplaatst door Anny Shah op

De zomer staat weer voor de deur, dagen dat de temperaturen flink stijgen. Let goed op uw trouwe viervoeter, honden kunnen immers anders dan mensen de warmte kwijt. We willen allemaal immers niet dat uw hond bezwijkt aan de warmte. Daarom geven we in deze blog graag enkele tips om de zomer goed door te komen!

Wanneer de temperaturen stijgen, stijgt de kans op oververhitting bij uw hond ook en deze heeft als bijgevolg voor extra zorg en onvoorziene kosten. Graag helpen wij u met de juiste tips en producten om zorgeloos de zomer door te komen!

Wat te doen als het te warm wordt voor uw hond? - Zomer blog voor hond en baasje - Hondenhoek

Voorkom verhitting bij uw hond

Het duurt minder dan zes minuten voordat uw viervoeter in een warme auto een zonnesteek oploopt en kan sterven. Honden hijgen namelijk om zichzelf af te koelen en hun interne lichaamstemperatuur te reguleren. Omdat de binnentemperatuur van de auto in amper tien minuten kan verdubbelen, kan een hond bezwijken van de warmte voor zijn baasje terugkeert naar de auto. Lees meer over dit in onze blog.

Het is dus van uiterst belang goed op de temperatuur en het welzijn van uw hond te letten. Gaat u op reis met de auto? Zorg voor een goede autogordel, neem daarnaast voldoende water en snacks mee, bijvoorbeeld door middel van opvouwbare voeder- en drinkbakken of een slimme waterfles, en voorzie eventueel een verkoelmat in de auto. Zo blijft de rit aangenaam, voor uzelf maar zeker ook voor uw trouwe viervoeter! 

Blijft u deze zomer thuis? Zorg er dan zeker voor dat de blindering of gordijnen van uw woning (half)gesloten blijven op de ramen en deuren waar de volle middagzon op staan. Zo voorkomt u dat uw hond op deze plaats gaat liggen en wellicht in slaap valt terwijl de temperatuur snel op zijn warmst van de dag is.

Wat te doen als het te warm wordt voor uw hond? - Zomer blog voor hond en baasje - Hondenhoek

Er op uit met de hond

Wanneer u toch besluit met de hond er een dagje op uit te gaan, zorg dan zeker voor de eerder genoemde punten. Bent u van plan naar de zee te gaan? Recent opende Middelkerke in België een heus hondenstrand. Waar normaal honden alleen na een bepaald tijdstip, of zelfs helemaal niet, van de leiband mogen, is dit strand een heus hondenstrand! Het stuk strand speciaal voor viervoeters bevindt zich op nog geen 3 uur van het Nederlandse Rotterdam en op 1,5 uur van Antwerpen! Ideaal voor een trip naar het strand, komende zomer.

Stuur uw vraag in

Heeft u een vraag over uw viervoeter, het gedrag van uw hond of een vraag met betrekking tot hygiëne en verzorging van honden? Stel uw vraag in het online formulier en wellicht beantwoorden wij deze!

Wat te doen als het te warm wordt voor uw hond? - Zomer blog voor hond en baasje - Hondenhoek

Deel dit bericht


Maak kennis met Anny Shah

Hondenhoek Blog Anny Shah De online winkel voor hond en baasje Nieuws

Anny Shah (36) is al 15 jaar gelukkig getrouwd, moeder van vier kinderen en drie honden. Haar leven draait één en al om honden én de perfecte service voor klanten. Anny is sinds eind 2019 eindverantwoordelijke voor onze klantenservice.

Meer posts geschreven door Anny← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Populaire posts

Alle posts

Heeft u vragen? We staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen over onze producten, of hulp nodig bij bestellen? Neem contact met ons op! We staan iedere werkdag, vrijdagmiddag én zaterdagochtend klaar voor u!

Team Support Slaaphoek Klantenservice voor vragen bij dekbedden kopen!

Wij zijn vandaag beschikbaar van 09:30 uur tot 16:30 uur