Waarom kiezen voor een huisdier? - Hondenhoek Blog - dé online winkel

Waarom kiezen voor een huisdier?

Bent u van plan een huisdier in huis te nemen, maar nog niet zeker? Of heeft uw kind, partner of huisgenoot hints laten vallen dat het tijd is voor een huisdier te verwelkomen? We geven u graag wat tips waarom het kiezen van een huisdier goed kan zijn!

Het is wellicht begrijpelijk dat ieder huisdier de nodige aandacht en verzorging nodig heeft, de rolverdeling wie dit gaat doen is daarmee belangrijk. Daarnaast is een keuze tussen een volwassen hond en puppy ook belangrijk, ze hebben immers allemaal andere zorg nodig. Of u nu uzelf of iemand anders moet overtuigen, we geven u graag wat tips.

Waarom kiezen voor een huisdier? - Hondenhoek Blog - dé online winkel

Maar eerst: De weg naar een huisdier

Een huisdier in huis kan leuk en leerzaam zijn, maar om dierenleed te voorkomen is het enorm belangrijk dat dit geen impulsieve beslissing is. Wanneer u een viervoeter in huis neemt, bent u er verantwoordelijk voor dat deze een goede gezondheid en hygiene heeft en blijft krijgen. Het belangrijkste is wellicht dat u zich eerst in het ras verdiept vooraleer u de definitieve beslissing maakt. Kan u de toekomstige hond voldoende aandacht geven, en heeft u voldoende financiële middelen om de kosten te dekken? 

Een huisdier is gezellig

Het geven en terugkrijgen van aandacht is altijd gezellig. Mensen die geen of nooit huisdieren hebben in het leven, klinkt het vaak wat vreemd, maar huisdieren zijn vaak goede en aandachtige luisteraars. Of het nu om liefdesverdriet gaat, of geweldig nieuws dat u vandaag te horen kreeg, een hond is er altijd om te luisteren naar u.

WOEF Rennen hond honden lijn leiband riem
Ren-samen-met-uw-hond RiemVerkrijgbaar vanaf € 22,95

Een huisdier is goed voor sociale contacten

Het is bewezen dat mensen andere mensen positiever beoordelen wanneer zij een huisdier hebben,. Zo vindt men vaak een man met een puppy aantrekkelijker en betrouwbaarder. Neem wel geen huisdier in huis om aantrekkelijker gevonden te worden. Daarnaast helpt een hond met sociale contacten, tijdens wandelingen kunt u gemakkelijker een gesprek aangaan met andere mensen met honden. 

Viervoeters zijn interessant

Door naar uw hond te kijken, leren we het gedrag van de viervoeters. Zo bouwt u ook een sterke band op met uw huisdier, wat toch immers vrij belangrijk is, maar bijzonder tegelijk. Het is leuk het gedrag van uw hond te observeren en hiermee hun persoonlijkheden te leren kennen.

Premium Unisex Hondenprint Katoenen T-Shirt - Luchtig en Trendy
Grappige Hond Unisex T-ShirtVerkrijgbaar vanaf € 28,95

Een hond is goed voor de geestelijke gezondheid

Mensen met huisdieren zien hun huisdier als een vriend, een maatje voor het leven. Een huisdier geeft aandacht, is enorm loyaal maar vraagt tegelijk vrij weinig terug. Daardoor voelen mensen met een viervoeter zich vaak enorm gewaardeerd. Door die rol die zij vervullen, voelen zij zich nuttig, wat een boost aan de geestelijke gezondheid van de mens geeft.

Honden zijn ook goed voor de lichamelijke gezondheid

Naast de geestelijke gezondheid, is het hebben van een hond ook enorm goed voor de lichamelijke gezondheid. Niet alleen doordat u dient te bewegen om de viervoeters op wandeling te nemen, maar ook op een positieve bloeddruk en cholesterolgehalte. Daarnaast zorgen stressvolle situaties er ook voor dat u, met het hebben van een huisdier, een positiever effect heeft op uw hart en bloedvaten. Zo wordt een mens rustig en gekalmeerd om een hond te aaien. Wanneer u kinderen van klein laat opgroeien met huisdieren, is de kans op allergieën vele malen kleiner.

PETZZ Realistische Hondenknuffels - Hondenhoek.com Gratis Verzonden
PETZZ™ Deluxe Realistische HondenknuffelsVerkrijgbaar vanaf € 39,95

Het verzorgen van een huisdier is goed voor u

Een huisdier in huis hebben zorg ervoor dat een mens extra verantwoordelijkheid krijgt. Er zijn dagelijks terugkerende taken zoals ervoor zorgen dat uw viervoeter eten en drinken heeft, uitlaten en regelmatig wassen. Dit zorgt ervoor dat veel mensen een structuur creëren welke goed is voor hen. De vertrouwelijkheid zorgt ook voor extra zelfvertrouwen, zeker wanneer uw hond goed en positief op de aandacht, verzorging en hygiene reageert. Een blije hond is een blij baasje! 

Daarnaast is het voor jonge kinderen een goede manier om met het hebben van een viervoeter van kleine af verantwoordelijkheid aan te leren. Zo kunt u hen laten zien hoe uw huisdier te voeden en ze meenemen op wandelingen met de hond. 

Stuur uw vraag in

Heeft u een vraag over uw viervoeter, het gedrag van uw hond of een vraag met betrekking tot hygiëne en verzorging van honden? Stel uw vraag in het online formulier en wellicht beantwoorden wij deze!

Honden Selfiestick iPhone Android
Honden SelfiestickVerkrijgbaar vanaf € 16,95
Terug naar blog
1 van 3

Populaire producten

1 van 6