Hond op de werkvloer: Dé ideale pauze

Geplaatst door Anny Shah op

Steeds meer bedrijven laten honden toe op de werkvloer. Honden op kantoor zorgen er voor dat stress bij de werknemers afneemt, het sociaal contact bevordert en de uitvoering van de opdrachten wordt beter. 

Honden alleen achter laten wanneer we moeten vertrekken naar werk is nog altijd hartbrekend. Het treurige kopje van uw hond door het raam uitzwaaien en de knuffel voor het vertrek. Een aantal kantoren hebben daar nu iets op gevonden. Honden op kantoor! Zo zijn in het Belgische kantoor van de chocoladerepenfabrikant Mars iedere dag enkele honden aanwezig. Ze zorgen voor een losse sfeer op kantoor, soms gaan ze zelfs mee naar vergaderingen! Ook al gaan ze daar vaak al snel snurkend slapen. 

Bevordert prestaties

België is niet het eerste land waar honden op de werkvloer gevonden kunnen worden. In Nederland gebeurt het al heel wat jaren, maar de voorlopers van deze traditie zijn de Verenigde Staten van Amerika. Bij grote bedrijven als de zoekgigant Google of de webwinkel Amazon lopen dagelijks verschillende honden op de kantoorgangen rond. Mocht u denken dat honden juist voor afleiding zorgen en ervoor zorgen dat u weinig tot geen concentratie meer heeft voor uw werk, niets is minder waar. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het uw prestaties juist bevordert.

Extra motivatie

Bij aanwezigheid van de viervoeters voelen werknemers zich vaak minder gestresseerd, de bloeddruk en hartslag verlagen. Via deze manier krijgen de werknemers van kantoren met honden vaak meer motivatie om meer gedaan te krijgen. En uiteraard zijn de pauzes leukere perioden dan alleen maar zeuren over het weer aan de koffiemachine. Plus is het stiekem ook een heel goed excuus om eens een frisse neus te halen, honden moeten uiteindelijk ook uitgelaten worden. 

Hondenbed bank mand kopen online zacht WOEF Boetiek

[Bron]


Deel dit bericht


Maak kennis met Anny Shah

Hondenhoek Blog Anny Shah De online winkel voor hond en baasje Nieuws

Rian (54) is werkzaam bij Hondenhoek.com sinds 2021 en is expert in blog- en nieuwsitems schrijven voor de online hondenwinkel. In haar vrije tijd danst ze graag de tango en is vaak te vinden op haar plezierboot in Goes, Nederland.

Meer posts geschreven door Rian← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Populaire posts

Alle posts

Heeft u vragen? We staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen over onze producten, of hulp nodig bij bestellen? Neem contact met ons op! We staan iedere werkdag, vrijdagmiddag én zaterdagochtend klaar voor u!

Team Support Slaaphoek Klantenservice voor vragen bij dekbedden kopen!

Wij zijn morgen^ terug beschikbaar vanaf 09:30 uur

^ Mits geen officiële feestdag van België.