Ernstige gezondheidsschade - Kijk uit met de riem

Geplaatst door Anny Shah op

Als baasje loop je enorm risico gezondheidsschade en verwondingen op wanneer je de riem van uw hond fout vasthoudt. Chirurgen in Groot Brittanië waarschuwen hondenbaasjes voor ernstige brandwonden, scheuren, ontwrichtingen, botbreuken en beschadigingen aan gewrichtsbanden. 

WOEF BLOG gezondheid schade leiband riem honden online blog

Laat u uw hond uit met de leiband en draait u deze hond de polsen, hand of vingers? Opgelet! U kunt hierdoor ernstige schade aan handen, botten en/of gewrichten oplopen! In een ziekenhuis in Cornwall in Groot Brittanië werden op slechts één jaar maar liefst 30 patiënten verzorgd welke serieuze verwondingen opliepen aan hun hand, omdat zij de leiband van hun hond fout vasthielden. 

Hier waarschuwen ze hondenbaasjes dat de verwondingen aan de hand zeer ernstig zijn en in verschillende gevallen is zelfs revalidatie tot een jaar nodig. Om deze problemen en kosten te voorkomen laat het British Society for the Surgery of the Hand (BSSH) weten waar hondenbaasjes op moeten letten. 

 • Het is ten zeerste afgeraden de leiband rond polsen, handen of vingers te wikkelen
 • Rollijnen en flexilijnen zijn in de stad niet aan te raden. Gebruik ze bij voorkeur bij grotere open ruimtes. De lijnen kunnen rond uw benen of de poten van uw hond vast komen te zitten met nare gevolgen
 • Voor grotere honden gebruikt u het best een korte leiband. Hiermee kunnen de honden snel hoge snelheid opbouwen en enorme kracht genereren

Wees nu niet te bang, wandelen met de hond geeft altijd nog meer gezondheidsvoordelen dan nadelen. Extra aandacht brengen aan hoe de leiband vast te houden is geen overbodige luxe. 

  WOEF BLOG CROSS SELLING reflecterende leiband honden riem hondenriem 


  Deel dit bericht


  Maak kennis met Anny Shah

  Hondenhoek Blog Anny Shah De online winkel voor hond en baasje Nieuws

  Rian (54) is werkzaam bij Hondenhoek.com sinds 2021 en is expert in blog- en nieuwsitems schrijven voor de online hondenwinkel. In haar vrije tijd danst ze graag de tango en is vaak te vinden op haar plezierboot in Goes, Nederland.

  Meer posts geschreven door Rian  ← Ouder bericht Nieuwer bericht →

  Populaire posts

  Alle posts

  Heeft u vragen? We staan graag voor u klaar!

  Heeft u vragen over onze producten, of hulp nodig bij bestellen? Neem contact met ons op! We staan iedere werkdag, vrijdagmiddag én zaterdagochtend klaar voor u!

  Team Support Slaaphoek Klantenservice voor vragen bij dekbedden kopen!

  Wegens O.H. Hemelvaart zijn wij terug beschikbaar morgen van 08:00 uur tot 12:00 uur