Angst tijdens de storm: Tips voor baasjes

Dit jaar zijn er al verschillende stormen over het land geraasd. We gingen van Ciara direct door naar Dennis en Ellen en er staan nog meer stormen op de planning. De meeste baasjes krijgen wel wat schrik bij de komst van de stormen, blijft alles wel staan en hangen? En gaat alles wel goed met de viervoeter? Hierbij geven we graag wat tips om samen de stormen door te komen!

Er is immers niets abnormaals aan een hond met angst voor storm en een onweersbui. Toch is het zeker niet onmogelijk het wat dragelijker te maken voor uw hond. Raap alle moet maar bij elkaar en ben het stormweer de baas.

Wees de tegenpool

Een hond voelt de gevoelens van zijn baasje als geen ander aan. Wanneer u in paniek raakt, zal uw hond dit voelen en zijn de kansen dat uw hond in paniek schiet ook een stuk groter. Laat daarom duidelijk merken dat het onweer en de storm u koud maakt. Tegelijkertijd, zorg er voor dat u uw hond niet extreme aandacht gaat geven. Honden voelen aan wanneer iets niet pluis is. Toon volledige vertrouwen maar houd de aandacht op normaal niveau. 

Het is namelijk enorm belangrijk dat u uw hond zijn eigen gangetje laat gaan. Honden zoeken vaak uit nature een overdekte schuilplaats op, dit omdat hun overlevingsinstinct in hen zegt dat ze zich moeten beschermen. Je doet er dan ook altijd goed aan een deken over de bench of mand te leggen, of de mand van uw hond onder de (keuken)tafel te verplaatsen tot de storm over is.

Zorg voor afleiding

Heeft u een dappere hond? Prachtig! Zorg gewoon voor een beetje afleiding, vaak is dit al voldoende om de angst te doen overwinnen. Zo is een spelletje, ronde rond de sofa rennen of een nieuw bot vaak al voldoende. Deze manier verlegt u de aandacht en focus van de hond, en hij zal zich al snel veiliger voelen.

Gepersonaliseerde ring naam hond baasje vinger kopen gratis WOEF

Samen staan jullie sterker

Niet alleen baasjes, maar ook honden worden ontspannen van een goede massage. Honden vinden het vaak al heerlijk wanneer u met draaiende bewegingen door de nekharen gaat of zachtjes over de poten streelt. Een goede knuffel doet ook vaak veel goeds. Probeer er ook altijd voor te zorgen uw trouwe viervoeter niet alleen thuis te laten wanneer het tekeer gaat buiten. Een storm kan uw hondje van slag brengen en zonder u vertrouwde energie kan het tot erger gaan.

Wees niet boos als uw hond van schrik in huis geplast heeft of iets stukgemaakt heeft. Op die momenten neemt het overlevingsinstinct het helemaal over. In deze situaties kunt u uw hond laten kennis maken en leren omgaan met externe prikkels als lichtflitsen en harde knallen.

[Bron]


Deel dit bericht:


Hondenhoek Blog Anny Shah De online winkel voor hond en baasje Nieuws

Maak kennis met Anny Shah

Rian (54) is werkzaam bij Hondenhoek.com sinds 2021 en is expert in blog- en nieuwsitems schrijven voor de online hondenwinkel. In haar vrije tijd danst ze graag de tango en is vaak te vinden op haar plezierboot in Goes, Nederland.

← Ouder berichtNieuwer bericht →


Heeft u vragen? We staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen over onze producten, of hulp nodig bij bestellen? Neem contact met onze klantenservice op!

Wij zijn vandaag^ beschikbaar van 09:30 uur tot 16:30 uur.