Klantenservice

Door drukte kan de bezorging van je pakketje & de reactie van de klantenservice iets langer duren dan verwacht. Als je jouw pakketje 1 week na de verwachte leverdatum niet ontvangen hebt, neem contact op met onze klantenservice.

Hieronder kunt u de meest gestelde vragen terugvinden. De Hondenhoek Klantenservice doet er alles aan alle vragen zo goed mogelijk te beantwoord. Wij raden dan ook altijd aan eerst deze pagina's aandachtig te lezen. Heeft u een vraag over Bestellingen, Betaalmethoden, Verzendingen of Retouren? Onze informatiepagina's helpen u graag verder. Staat uw vraag er alsnog niet tussen? Neem contact op met Team klantenservice via mail of contactformulier! 

↓ Kan ik nog bestellen met de huidige Corona situatie?
Jazeker, vrijwel geen bestellingen hebben hier nog vertraging door, uitzonderingen aanwezig.
↓ Heeft de situatie tussen Oekraïne en Rusland impact op mijn bestelling?

Door de huidige situatie in Oekraïne en Rusland zijn vertragingen op alle zendingen van Hondenhoek.com mogelijk. Mede door de opgelegde sancties aan Rusland en het vliegverkeer over Europa, zijn verschillende vluchten van onze leveranciers in moeilijkheden geraakt. Wij volgen het nauw op de voet, maar zien op verschillende zendingen een impact op levertijden. Lees meer over vertragingen bij postorderbedrijven op de website van PostNL en bpost. Meer informatie? Contacteer ons

↓ Waar is WOEF Boetiek en wat is de Hondenhoek?
Tot april 2020 was de Hondenhoek bekend onder de naam WOEF Boetiek. Na 6 jaar WOEF Boetiek was het hoog tijd voor wat frisse wind en hebben wij besloten verder te gaan onder de naam de Hondenhoek.
↓ Wie of wat is de Hondenhoek?
Wij van de Hondenhoek zijn zelf gepassioneerde hondenliefhebbers en weten precies wat uw trouwe viervoeter nodig heeft om samen met u een heerlijk leven te leiden. Wij bieden hondenproducten tegen een eerlijke prijs. Tot april 2020 was de Hondenhoek bekend onder de naam WOEF Boetiek. Na 6 jaar WOEF Boetiek was het hoog tijd voor wat frisse wind en hebben wij besloten verder te gaan onder de naam de Hondenhoek. Lees meer over ons en ontmoet ons team op deze pagina
↓ Op welke dagen is de Hondenhoek Klantenservice niet beschikbaar?
Op alle wettelijke feestdagen van België is de Hondenhoek Klantenservice niet beschikbaar. Indien er overige dagen zijn, denk aan teamuitjes of bedrijfsreizen, worden deze ten alle tijden op onze Nieuws & Blog-pagina aangekondigd.

Wettelijke feestdagen van 2022:
Nieuwjaar | Zaterdag, 1 Januari 2022
Paasmaandag | Maandag, 18 April 2022
Dag van de Arbeid | Zondag, 1 Mei 2022
O.H. Hemelvaart | Donderdag, 26 Mei 2022
Pinkstermaandag | Maandag, 6 juni 2022
Nationale feestdag | Donderdag, 21 Juli 2022
O.L.V. hemelvaart | Maandag, 15 Augustus 2022
Allerheiligen | Dinsdag, 1 November 2022
Wapenstilstand | Vrijdag, 11 November 2022
Kerstmis | Zondag, 25 December 2022

Op de volgende dagen is Hondenhoek Klantenservice tevens ook niet beschikbaar in 2022:
Maandag, 3 Januari 2022
Vrijdag, 27 Mei 2022
Vrijdag, 22 Juli 2022
Maandag, 31 Oktober 2022
Maandag, 26 December 2022
Vrijdag, 30 December 2022
↓ Hoe verwijder ik mijn gegevens uit jullie database?
Wenst u uw gegevens te verwijderen uit de databases van Hondenhoek.com? Gezien de GDPR-wetgeving heeft u hier alle recht toe. Vul het online formulier in en ons Legal Team zorgt er voor dat de gegevens in uiterlijk 14 werkdagen uit ons systeem worden verwijderd. Let wel: Deze stappen kunnen niet ongedaan worden gemaakt. Alle details welke bij ons in onze databases bekend zijn, zullen permanent worden verwijderd.
Vraag niet gevonden?
Onze klantenservice staat graag klaar voor u.

Bij het klikken op "Sturen", gaat u akkoord met de volledige voorwaarden zoals op onze Privacy Policy staan beschreven. U ontvangt één manueel geschreven bericht van ons wanneer uw vraag is beantwoord.

Heeft u vragen? We staan graag voor u klaar!

Heeft u vragen over onze producten, of hulp nodig bij bestellen? Neem contact met onze klantenservice op!

Wij zijn vandaag^ beschikbaar van 10:00 uur tot 16:00 uur.